Ana içeriğe atla

TEDÜ’de Birleşmiş Milletler Günü

 

TEDÜ’DE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜNÜ

TED Üniversitesi Politika Platformu Topluluğu öğrencileri, 24 Ekim 2018 tarihinde Birleşmiş Milletler Günü’nü kutlamak üzere Birleşmiş Milletler Türkiye’yi temsilen gelen beş farklı birimi Üniversitemizde ağırladı. Beş oturumdan oluşan etkinlikte, Birleşmiş Milletler-Türkiye ayağı katılımcılara açıklandı.

İlk oturumda UNESCO’yu temsilen İhsan Tolga Korucu’yu ağırlayan Politika Platformu; BM UNESCO Türkiye faaliyetleri ve iş imkanları hakkında bilgi sahibi oldu. İkinci oturumda, mülteciler, UNHCR Türkiye Sorumlusu Selin Ünal tarafından Birleşmiş Milletler bakışı ile anlatıldı. Oturumda dünyadaki mülteci sayıları, Türkiye’nin kayıtlı oranları ve günümüzde BM tarafından bu konu hakkında yapılan faaliyetler dile getirildi, dünyadaki son durum hakkında bilgi verildi.

UNRC Mukim Koordinatörlük Sorumlusu Halide Çaylan’ın desteğiyle birlikte gelen konuklarımız Gökhan Yalçın ve Göksu Yazıcı, BM Türkiye genel konuları, Birleşmiş Milletler’in Türkiye faaliyetleri ve kariyer olanakları hakkında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’deki yerini gösteren detaylı ve aydınlatıcı bir oturum düzenlediler.

Dördüncü oturum UNDP Türkiye ofisinden Seher Arıner tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’nin de bir parçası olduğu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programı hakkında detaylı bilgi verdiği konuşmasında, birer birey olarak neler yapmamız gerektiğini ve bu süreçte BM programına destek vererek dünyaya karşı olan sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlattı.

Günün son oturumu olan MUN TR’da Dernek Başkanı İrem Demirci, Model United Nations etkinliğinin öneminden bahsetti. Konuşmasında, üniversite ve lise öğrencisi olan bireylerin genç yaşta nasıl Birleşmiş Milletler’in parçası olabileceğinden, erken yaşta dünyadaki sorunlar üzerine barışçıl adımların nasıl atılabileceğinden ve öğrenci statüsündeyken Birleşmiş Milletler ile nasıl ortak çalışılabileceğinden bahsetti.