Ana içeriğe atla

International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE)

The International Association for the Exchange of the Students for Technical Experience (IAESTE): Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği adı altında ülkemizde çalışmalarını sürdüren IAESTE, 1948 yılında kurulmuştur ve Türkiye de bu programda 1955’ten beri asil üye olarak bulunmaktadır. IAESTE; akademik kurumlar, endüstri kuruluşları ve öğrenci çevrelerinin temsil edildiği bir ulusal komite desteğiyle çalışan stajyer öğrenci değişim organizasyonudur. Bünyesinde toplam dünyanın her yerinden ülkeyi barındıran bu organizasyonun amaçları ise; teknik ve mesleki gelişimi hızlandırmak için, üyeleri arasında yüksek kalitede stajyer değişim programı yürütmek; öğrenciler, akademik kurumlar, işverenler ve toplumlar arasında iyi niyet ve anlayışı geliştirmektir.

IAESTE TEDU olarak biz de, üniversitemizden yurt dışına giden her stajyer öğrenci için ülkemize yabancı stajyer öğrenci gelmesini sağlayarak IAESTE ailemizi genişletiyoruz. Bu staj değişimlerini tecrübe edecek arkadaşlarımıza destek olarak, yapacakları yolculuğun içinde olmaktan gurur duyuyoruz.

İletişim: iaeste@tedu.edu.tr

Instagram: iaeste.tedu