TÜBİTAK SAGE Birimine Teknik Gezi

TED Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Bilimi Topluluğu, 28 Şubat Çarşamba günü, bilim ve teknoloji alanında öncü kuruluşlardan TÜBİTAK SAGE'ye özel bir teknik gezi düzenledi.

Gezi, kurumun sunduğu iş ve staj imkanları hakkında bir konferans ile başladı, burada öğrenciler gelecek kariyer yolları hakkında değerli bilgiler edindi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde, yapay zeka birimindeki deneyimli mühendislerle yapılan interaktif bir söyleşi seansı gerçekleştirildi. Bu bölümde, katılımcılar merak ettikleri konularda sorularını yönelterek, yapay zeka teknolojilerinin pratik uygulamaları ve kariyer fırsatları hakkında önemli içgörüler kazandılar.

Gezi, TÜBİTAK SAGE'nin prestijli füze projelerine dair özel bir sunum ile devam etti. Sunumda, kurumun bugüne kadar geliştirdiği ileri teknolojiye sahip füzeler detaylı bir şekilde anlatıldı. Katılımcılar, bu inovatif projeleri bir sergi alanında yakından inceleme ve teknolojileri gözlemleme şansına sahip oldular. Gezi, füzelerin test edildiği bir test merkezinin gezilmesiyle sona erdi.