Rammed Earth Workshop | Color Experiment & Exhibition

Tarih:  -

Konum:  TED Üniversitesi D128

Rammed Earth Workshop | Color Experiment & Exhibition
Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, jürileri ve vizeleri geride bırakırken yepyeni ve harika bir Workshop'la tekrar karşınızda!
Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, TED Üniversitesi’nin sponsorluğunda 25 Aralık Cumartesi ve 26 Aralık Pazar günleri saat 10:00'da Mono Earth kurucularından Çağlar İşbilir ve Can Cumalı ile birlikte olacak. Mono Earth ile Sıkıştırılmış Toprak Atölyeleri serisinin sekizincisi olacak etkinliğe ev sahipliği yaparak; katılımcıların sürdürülebilir bir materyal olan toprağa dokunarak hissettikleri, hissederek öğrendikleri, öğrenerek tasarladıkları ama en önemlisi hep beraber elleriyle ürettikleri bir 2 gün planlanmakta. Sıkıştırılmış toprak yapım tekniğinin detaylarının anlatılacağı atölyede toprak yapım pratikleri ve malzeme etkin tasarım detayları hakkında bilgiler verilecek. Atölye sonunda sürecin farklı ölçeklerde hissedilebilmesi ve ifade edilebilmesi adına organizasyonun tamamının tasarlandığı ve katılımcıların bu hikâyenin bir parçası olduğu sergi düzeni planlanmaktadır.
Katılımcılar ile zenginleşecek ve geliştirilecek sıkıştırılmış toprak bloklarının tasarımı 25 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır. 26 Aralık Pazar günü saat 10.00’da konuklara toprak ve topraktan üretim hakkında bilgiler verilecektir. Etkinlikler D128’te gerçekleşecektir. Etkinliklere katılım ücretsiz olup, 25 Aralık'taki sıkıştırılmış toprak blok üretimine katılım sınırlı sayıdadır. Katılımcılar başvuru formunu dolduranlar arasından kura ile belirlenecektir. Etkinliğe katılımcı olarak seçilemeyenler ise seyirci olarak ekibe katılabilirler. 26 Aralık'taki sunumda kontenjan yok, herkes bekleniyor. 25 Aralık'taki toprak blok üretimine katılmak isteyenler Mimarlık ve Tasarım Topluluğu’nun Instagram biosundaki linkten başvuru formunu 23 Aralık Perşembe saat 19:00'a kadar doldurabilirler.